Bloggnorge.com // Lizbeth Osnes – Behind the scenes
Start blogg

Lizbeth Osnes – Behind the scenes

Velkommen til min blogg

5 tips for skadet hår

Kategori: Tips og triks | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 1. oktober , 2018 kl. 21:54

Jeg har jo så til de grader mishandlet håret mitt den siste tiden, med farging i hytt og pine, tape-extentions (!! aldri igjen, jeg trenger at noen minner meg på det) og ikke minst bleking rett etter å ha tatt ut alt det falske håret.. Med andre ord; manken har sett sine bedre dager. Til tross for at jeg skal være overlykkelig over at jeg i det hele tatt har hår igjen på hodet, har det kommet seg ganske så godt de siste ukene. I alle fall nok til at jeg endelig våger å rette det ut fra tid til annen ;-)

De tipsene som har fungert for meg, og som jeg vil råde andre med skadet hår til å prøve, er følgende:

Kur
Dette er det viktigste punktet. Selv bytter jeg mellom fuktighetsgivende kur, reparerende kur, kur mot flisete hår og proteinkur. Jeg tar minst to i uken, og påfører altså kuren i tørt hår et par timer (om mulig) før jeg hopper i dusjen. Det ser ekkelt og «fett» ut mens jeg sitter med griseriet i håret, men det er det verdt.

Ikke røre det så mye 
Jeg har en tendens til å fikle med håret når jeg er nervøs, stresset eller grubler over noe, men det prøver jeg å slutte med. Å ta for mye i håret er ikke lurt, særlig ikke når det er så skadet som det mitt var i en periode. Jeg prøver også å begrense bruk av hårstrikk, det fliser det unødvendig opp. Det er vel kanskje unødvendig å nevne det, men unngå varmeapparater så godt det lar seg gjøre – og ikke børst håret mens det er vått.

Sjelden sjampo 
Jeg bruker bare sjampo 1-2 ganger i uken, ellers vasker jeg det alltid kun med vann, kur og balsam. Rent blir det uansett (selv om det føles veldig uvant i begynnelsen), og ikke minst sliter det langt mindre på håret.

Leave in-produkter 
Jeg bruker alltid både glansspray og krem etter å ha dusjet, og sørger for å få det godt inn i spissene. Snakk med frisøren din om hvilke produkter som vil passe til deg – her er vi nemlig ikke alle like. For noen vil glansspray få håret til å se skittent og uvasket ut, mens det hos andre kan være akkurat det man trenger. Prøv deg derfor frem før du skal ut i offentligheten.

Variere produktene 
Dersom du skal gjette antall mennesker boende i denne leiligheten ut ifra hvor mange ulike produkter dusjen inneholder, ville du nok ha gjettet fem ganger flere enn det faktiske antallet. Jeg varierer mellom hvilke produkter jeg bruker, alt etter hvilket behov håret mitt har.

Jeg håper at tipsene kan være til nytte! 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.