Bloggnorge.com // Lizbeth Osnes – Behind the scenes
Start blogg

Lizbeth Osnes – Behind the scenes

Velkommen til min blogg

Mine 7 leveregler

Kategori: Tanker og meninger | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 22. september , 2018 kl. 00:34

1. Gjør en god gjerning hver dag 
Det høres kanskje ikke ut som det helt store målet, men det er en fin begynnelse. Hver kveld tenker jeg over hva jeg har gjort godt for et annet menneske, eller samfunnet generelt. Det trenger selvfølgelig ikke å være snakk om noe stort, heller; gi komplimenter til de du møter i stedet for å bare tenke tanken, smil til fremmede, spør eldre eller andre med vanskeligheter om de trenger hjelp til noe, si noen fine ord til personen i kassen på butikken eller la noen du bryr deg om få vite at du gjør nettopp det. Jeg syns dette er så viktig. Ikke bare gir det personen du gleder en fin følelse, men den du selv sitter igjen med er så god at det nesten føles egoistisk å være raus. Jeg er helt sikker på at dette fokuset (som har blitt en vane for lenge siden og ikke er noe jeg egentlig tenker over lenger) gjør meg til et lykkeligere menneske, så vel som et mer positivt og hyggelig et. Jeg liker det.

2. Gi der du kan 
Jeg kan ikke redde hele verden, det er umulig. Ikke kan jeg donere millioner heller, i alle fall ikke per dags dato (hehe). Men; jeg kan gi der jeg kan. Hver måned støtter jeg personlig utvalgte veldedigheter, som alle betyr mye for meg. Jeg gir bort småpenger, panteflasker eller Vipps’er en slant til innsamlingsaksjoner som treffer meg, så sant jeg har anledning til det. Jeg gjør ikke mye, men det jeg kan. Og det? Det er faktisk bra nok.

3. Fremsnakk – ikke baksnakk 
Selvfølgelig kan enkelte menneskers handlinger eller ord irritere vettet av meg, og noen ganger føler jeg utvilsomt for å snakke med mine nære om det. Men, det viktige for meg er å alltid diskutere sak – ikke person. I stedet for å si «han er en drittsekk» kan jeg si «det irriterer meg at han..» eller lignende. Fremfor å si at en person er irriterende, kan jeg si at vedkommende har gjort noe som irriterer meg. En annen viktig «regel» for meg er at det alltid skal være en god grunn til det dersom jeg først skal si noe negativt om et annet menneske. Det ville ikke ha falt meg inn å gjøre det dersom det ikke på noen måte kunne være konstruktivt, og jeg ville selvsagt heller ikke ha sagt noe til andre som jeg ikke kunne ha- eller allerede har sagt, til vedkommende selv.

4. To positive tanker for hver negative 
Dette gjelder også i punktet ovenfor, forresten. Dersom jeg først skal nevne et annet menneske i negativ forstand, sørger jeg alltid for å si noe positivt om personen i tillegg – noe som veier mer enn det negative. For helt ærlig; dersom jeg ikke kan si noe positivt om personen også, kjenner jeg ikke mennesket godt nok til å kunne si noe negativt, heller. Så enkelt er det. Dette punktet gjelder for resten av livet mitt også. Om jeg tenker over hvor innmari sliten jeg er, sørger jeg for å også fokusere på at jeg er utrolig heldig som får drive med noe jeg elsker, og som kan ha det livet jeg lever nettopp fordi jeg noen ganger tillater meg å bli ekstra sliten. Jeg tror ikke noen av oss har godt av å havne i en negativ spiral hvor vonde tanker, ord og setninger kommer hyppigere eller veier tyngre enn alt det positive. Det fører nok ingenting godt med seg likevel.

5. Se en sak fra tre sider
En av mine viktigste leveregler er utvilsomt dette; «det finnes alltid tre sider av én sak. Det hun sier, det han sier – og det som egentlig er greia». At dette burde blitt tatt opp på ethvert møte med familievernkontoret eller i timer hos samlivsterapeuter har jeg ingen problemer med å mene, haha. Uansett hva det gjelder og uavhengig av hvor sterk min personlige mening er, er det viktig for meg å kunne sette meg inn i andres situasjon. Hvorfor mener hun det hun mener? Hvordan har han fått det synet på akkurat dette temaet? Jeg vil aldri bli et slikt menneske som kun ser meg selv. Til tross for at det er så godt som umulig å få meg til å endre mening når jeg først står fast ved en, kommer jeg langt med respekt – om ikke forståelse. Jeg kunne aldri hatt en mening om verken det ene eller det andre uten at jeg satte meg ordentlig inn i temaet og selv-drøftet temaet fra «alle» sider, det blir for dumt. Mener jeg, da;-)

6. Aldri slutte å utvikle deg 
«Den som anser seg som ferdig utlært er ikke utlært i det hele tatt, bare ferdig» gjelder nemlig ikke bare i sportssammenheng. For meg er det viktig å hele tiden lære noe nytt, alltid strebe etter å bli en bedre utgave av meg selv og å aldri slutte å være nysgjerrig. Jeg vil vite. Lære. Utvikle meg. Bli bedre. Jeg tror det er viktig for oss alle, egentlig. Derfor er jeg stor fan av å bevege meg inn på fremmede områder, prøve noe nytt og ikke minst satse på det hjertet – som regel i kombinasjon med hjernen – sier. Bare slik kan man utnytte sitt fulle potensiale.

7. Kardemommeloven
Man skal ikke plage andre,
man skal være grei og snill, 
og for øvrig kan man gjøre hva man vil. 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.